SV Kampong Tennis heeft vijf verlichte, beschutte kunstgrastennisbanen, die in principe het hele jaar door te bespelen zijn. Samen met de sporten cricket, voetbal, hockey, squash en jeu de boules maken we deel uit van de federatie SV Kampong. Dat betekent dat je op het sportpark van SV Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd ook allerlei andere sporters tegenkomt. De tennissers delen het clubhuis met hockeyers, voetballers en squashers. Cricket en jeu de boules hebben hun eigen accommodatie.

 

Een omnivereniging zoals SV Kampong heeft zo zijn voor- en nadelen. Het kan erg druk zijn op het terrein, op zaterdagochtend met voetballende en hockeyende kinderen of zondagmiddag in het clubhuis, maar het betekent ook dat het clubhuis, dat is verpacht, bijna altijd open is en dat het assortiment groot is. Door de week kan je bijvoorbeeld elke avond kiezen uit een flink aantal warme maaltijden.


Leden van SV Kampong Tennis hoeven geen bardienst te draaien, maar er zijn – net als op iedere vereniging – uiteraard wel vrijwilligers nodig om alles te organiseren. We doen mee aan de KNLTB-competitie in het voorjaar en het najaar, we organiseren clubkampioenschappen voor de jeugd (op leeftijd) en voor senioren (op sterkte) en er zijn allerlei interne competities en toernooien. En als je nog geen tennispartner hebt, kan je iedere maandagavond meedoen met ons succesvolle rackettrekken, waar iedereen welkom is.

zicht vanaf baan 2


We hebben ongeveer 450 leden, waarvan 120 jeugdleden. De jeugdleden krijgen allemaal tennistraining. Voor seniorleden is dat een vrij keuze. De tennistraining op SV Kampong Tennis wordt al jaren verzorgd door TBL. De trainers geven op alle niveaus les: van beginners en recreanten tot sterke competitiespelers, die zo worden voorbereid om Kampong in allerlei klasses te vertegenwoordigen in de landelijke en districtscompetitie.


Kampong tennis poloEn hoewel wij veel doen voor onze toppers, wij houden ook rekening met onze recreanten door tijdens alle activiteiten een baan te reserveren voor vrij spelen. Wij hebben geen wachtlijsten en zijn al meer dan 30 jaar een financieel gezonde tennisvereniging waar je makkelijk contact maakt met anderen en waar alle ruimte is je eigen invulling te geven aan het beoefenen van de tennissport.

 

De Ledenpeiling die in februari 2018 is gehouden en vormt de basis vormt voor ons beleid de komende jaren.

Banner
Banner
Banner