Na de besluitvorming over de plaats van het nieuwe tennispark (eind 2014) heeft het tennisbestuur zich de afgelopen twee jaar frequent gebogen over de toekomst van de tennisvereniging en samen met anderen over de inrichting van het tennispark. We hebben de ontwikkelingen gevolgd, gesproken met diverse deskundigen en geconcludeerd dat dit het moment is om te investeren in ons park. 2017 wordt een belangrijk kantelpunt in onze verenigingsgeschiedenis. Ooit (eind jaren ‘70) begonnen met twee banen bij het clubhuis, gevolgd door een uitbreiding met in eerste instantie twee banen ‘achter’ (jaren ’80) en een vijfde baan (eind jaren ’90), kunnen we nu de banen bij elkaar leggen en voorzien van een satelliet. Een mijlpaal. We willen jullie daarom uitnodigen om mee te denken over de opties, kansen en invulling van het nieuwe tennispark.

 

 

 

Ontwikkelingen tennis

 

We constateren dat de tennissport landelijk blijft teruglopen (van 700.000 in 2010 naar 600.000 in 2016 = daling 14%), dat dat in mindere mate zichtbaar lijkt in de stad Utrecht maar wel ook in de ledenontwikkeling bij Kampong Tennis.

 

Daarnaast zien we een sterk dalend aantal leden dat iets voor de vereniging wil doen. Het kost steeds meer moeite om vrijwilligers en bestuurders te vinden (hoewel 40% wel zegt iets te (willen) doen). Overigens geldt dit voor 50% van alle tennisverenigingen. Het Mulier Instituut, dat de capaciteitsbehoefte aan sportaccommodaties in Utrecht heeft berekend, schrijft dat de verenigingen met elkaar in gesprek moeten gaan over samenwerking en capaciteitsverdeling. Dit alles vraagt om een herbezinning.

 

 

 

Wat doen en willen we zelf?

 

De vraag komt naar boven wat onze identiteit is en wat we willen zijn. De uitkomsten van de ledenenquête van 2013 zijn daarom weer relevant. Wat willen jullie verbeteren aan de accommodatie? Wat vinden jullie van de bezetting van de banen? Wat zijn precies de eventuele capaciteitsproblemen?

 

Het visiedocument 2014-2016 is inmiddels gedeeltelijk ingevuld maar moet ook weer geactualiseerd worden. Het bestuur wil dus heel graag weten wat de huidige wensen zijn. Zo hoorden we de afgelopen tijd jullie zorgen over de openingstijden van de satelliet. Die zal niet alleen voor tennisleden zijn (bij de inrichting wordt ook rekening gehouden met gebruik door hockeyouders en –kinderen), maar de openingstijden zullen in eerste instantie wel vooral worden bepaald door de activiteiten op het tennispark.

 

 

 

Onderdeel omnivereniging

 

Een andere factor is dat Kampong Tennis onderdeel is van de omnivereniging Kampong. In het federatiebestuur worden op dit moment plannen gemaakt om hieraan weer meer invulling te geven. Zo doet het dubbellidmaatschap binnenkort weer zijn herintrede en sluit de fietsvereniging CTC Utrecht zich als aspirant-lid aan. Vanuit de innovatieve rol die Kampong van oudsher vervult, wordt in federatieverband ook met een schuin oog gekeken naar de ontwikkeling van bijvoorbeeld padel in Nederland.

 

 

 

Padel op Kampong?

 

Een van de mogelijkheden om het tennispark namelijk te vernieuwen is door daar niet alleen tennis aan te bieden maar ook beach-tennis en padel mogelijk te maken. Over de optie padel schreven we ook al in de nieuwsbrief van december. Omdat de plattegrond dan iets wijzigt, ontstaat ook de mogelijkheid een multifunctionele tennismuur bij het tennispark te plaatsen, de satelliet van een ruimer terras te voorzien en die dichter bij de tennisbanen te leggen.

 

Er is inmiddels wat onderzoek gedaan naar de financiering, exploitatie en het beheer hiervan. Door te kiezen voor 2 padelbanen komt er meer bedrijvigheid bij de tennisbanen. Dit zal de openingstijden van de satelliet ten goede komen en weer sponsoren aantrekken. De padelbanen kunnen worden gebruikt voor sport, spel en training.

 

 

Informele informatieavond

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan aanstaande maandag 30 januari vanaf 20.30 uur naar de informele informatieavond in het clubhuis van Kampong. Jullie kunnen dan met ons meedenken en met elkaar in gesprek gaan over de inrichting van de satelliet, de mogelijkheid om daar een goed terras omheen te leggen, de ligging en het gebruik van de tennismuur, de plattegrond van ons tennispark, de ‘businesscase’ om de satelliet goed te benutten, de mogelijkheden van padel als extra racketsport op Kampong, onze concurrentiepositie ten opzichte van andere tennisverenigingen, de invulling van de activiteiten, etc.

 

 

Wie het eerst reageert, maakt kans op een gratis padelclinic in Houten op zaterdag 28 januari: meld je aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . De eerste vijf die zich melden, mogen mee!

Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy
Banner
Banner
Banner